Asiakaspalvelu 020 7199 347 Avoinna ma-pe 8-16

Back to top

Kuulotekniikka - Kuulonsuojauksen ammattilainen jo 40 -vuotta

ACS Kuulosuojaimet suojaavat kuulosi

Kuulosuojaimet vaimentaa ja suojaa kuuloasi

Oikein valitut kuulosuojaimet suojaavat kuuloasi, mutta eivät estä kuulemista. Voimakas melu saattaa aiheuttaa pysyviä kuulovauriota. Tinnitus eli korvien soiminen saattaa myös aiheutua liiallisesta melulle altistumisesta. Kuulovaurion syntymiseen vaikuttavat melun voimakkuus, kesto ja altistumiskertojen tiheys. Kuulosi ei ole vaarassa pelkästään työelämässä, vaan myös vapaa-ajalla. Äänet, kuten musiikin melu diskoissa, ravintoloissa tai konserteissa saattavat aiheuttaa kuulovaurioriskin. Onneksi voimme vaimentaa melua ja suojautua liialliselta melulta kuulosuojaimien avulla.

Kuulotekniikka Oy toimii ACS kuulonsuojaus tuotteiden maahantuojana. Tuotevalikoimasta löytyvät mm. huippuluokkaa olevat In-Ear-monitorikuulokkeet ja PRO -kuulosuojaimet. Yksilölliset kuulosuojaimet ja korvamonitorikuulokkeet valmistetaan asiakkaan korvasta otetun mallin perusteella. Yksilölliset kuulosuojaimet valmistetaan elastisesta pehmeästä silikonista, joka tarjoaa miellyttävän, tukevan ja istuvan sovituksen asiakkaan korviin.

ACS Kuulosuojaimet

ACS PRO KUULOSUOJAIMET

Seuraavan sukupolven kuulosuojain

ACS PRO -sarjan yksilölliset kuulosuojaimet on suunniteltu käyttäjää silmällä pitäen. Vaimennusfiltterit ovat pienikokoisia, joka tarkoittaa, että suojaimia voidaan käyttää helposti myös pienissä korvakäytävissä ilman, että suojain tulee korvakäytävän ulkopuolelle. Tämä parantaa suojaimien käyttömukavuutta, ja on myös huomaamaton ja esteettisesti miellyttävä ratkaisu. Käyttäjä voi itse vaihtaa suojaimiensa filtterit, joten samoja silikonisovitteita voidaan käyttää myös muiden PRO -sarjan filttereiden kanssa. Näin samoilla suojaimilla saadaan räätälöityä sopiva vaimennus eri kuuntelutilanteisiin. PRO -sarjan filtterit ovat myös vedenkestäviä, joten niitä voi huoletta käyttää sekä sisä- että ulkotiloissa, eikä käyttäjän tarvitse huolehtia siitä, että esimerkiksi hikoilu tai kosteus pilaisi suojaimen filtterin.

Oman äänen vahvistumisen kirous

Luonnollisen kuuloisen suojaimen rakentaminen ei ole helppoa, koska heti kun korvakäytävä tukitaan, muuttuu käyttäjän oma ääni kovaksi ja kaikuisaksi, ja esimerkiksi puhallinsoittimia soittavien oma soitto alkaa tuntua moninkertaiselta muuhun ääneen verrattuna. Tämä johtuu siitä, että normaalisti ääni, joka kantautuu korviin pään sivulla olevia rustoja pitkin, pääsee pakenemaan avoimesta korvakäytävästä ja näin ollen tätä ääntä ei kuulla. Kun korvakäytävä tukitaan, tämä ääni ei pääse pakenemaan ja se alkaa kuulua kaikuisana ”pään sisällä”. Mahdollisimman suuri osa tästä äänestä saadaan kumottua varmistamalla, että suojaimet istuvat tarpeeksi syvällä korvakäytävässä, jolloin ääni osuu suojaimeen ja se vaimennetaan sen sijaan, että se jäisi korvakäytävään. PRO -sarja menee askeleen pidemmälle. PRO -sarjan kuulosuojaimissa on ilmastointikanava, joka mahdollistaa äänen liikkeen molempiin suuntiin, luoden PRO -suojaimista yhden markkinoiden luonnollisimman kuuloisista ratkaisuista.

ACS PRO10 akustiseen musiikkiin ja laulamiseen

PRO10 tarjoaa sarjan kevyimmän suojauksen, vähentäen äänenvoimakkuutta noin 10 dB. Suojain soveltuu akustiseen musiikkiin ja laulamiseen, ja on parhaimmillaan tilanteissa, joissa kokonaisvoimakkuus juuri ylittää turvalliset rajat. Suojaimen luonnollinen ja huomaamaton äänenlaatu auttaa akustisissa tilanteissa esiintyviä suojaamaan kuulonsa, ja on oivallinen ratkaisu tilanteissa, joissa tahdotaan vain kevyttä suojausta, muiden suojainten vaimentaessa äänenvoimakkuutta liikaa.

PRO10 tarkoituksenmukaisesti ei täytä EN352-2 standardin vaatimuksia muiden sarjan suojaimien tavoin, joten sitä ei ole testattu tai sertifioitu tämän standardin mukaisesti.

ACS Pro 10 kuulosuojaimet

ACS PRO15 orkesterit ja akustiset yhtyeet

PRO15 -suojain tuottaa orkesterikäyttöön tai akustisiin yhtyeisiin sopivaa hienovaraista vaimennusta, vaimennuksen kasvaessa korkeilla taajuuksilla niin, että PRO15 tarjoaa suojausta myös esim. kovaa soitetuilta puhaltimilta. Suojaimeen suunniteltu ilmastointikanava vähentää oman äänen kaikuisuutta, tehden suojaimen käyttämisestä laulettaessa, puhuttaessa ja puhaltimia soitettaessa luonnollisempaa ja huomaamattomampaa. Tämä yksilöllisesti pehmeästä silikonista valmistettu suojain on yksi huomaamattomimmista ja mukavammista suojaimista akustista musiikkia soittaville muusikoille. Suojain on vedenkestävyyden johdosta kestävä ja pitkäikäinen. PRO15 on muusikoille suunniteltujen suojaimien seuraavan sukupolven ratkaisu.

Kaksi tärkeää seikkaa on otettu huomioon PRO15 -suojainta suunniteltaessa. Ensinnäkin, akustista musiikkia soittavien muusikoiden tarve kuulla oma ja muiden soitto tilanteissa, joissa yleinen äänenvoimakkuudentaso on vahvistettuja soittotilanteita matalampi, samalla kuitenkin suojautuen korkeilla taajuuksilla esiintyviltä kovilta ääniltä. PRO15 ratkaisee tämän tarjoamalla tasaista 12 dB vaimennusta keskitaajuuksille asti, vaimennuksen noustaessa 15 dB kohti korkeimpia taajuuksia, missä mm. puhallinsoitinten vaarallisen kovat äänet ovat. Toiseksi, suojaimien tulee täyttää Euroopan Unionin standardin EN352-2 mukaiset kuulosuojaimille asetetut vaatimukset. EN352-2 määrittelee minimivaimennusarvot eri taajuuksille, ja saattaa olla vaikeaa luoda vähän vaimentava suojain niin, että nämä arvot täyttyvät joka taajuusalueella. PRO15 tarjoama vaimennus vastaa sekä akustista musiikkia esittävien muusikoiden tarpeisiin, että täyttää EN352-2 mukaiset vaatimukset.

ACS Pro 15 kuulosuojaimet

ACS PRO17 vahvistettua musiikkia esittäville

PRO17 -suojain tarjoaa PRO -sarjan tasaisimman vaimennuksen. Suojaimen vaimentaessa kaikkia taajuksia 17 dB, on PRO17 yksi markkinoiden tasapainoisimpia ja luonnollisimman kuuloisia suojaimia. Suojain on suunniteltu erityisesti vahvistettua musiikkia soittaville muusikoille ja laulajille. Lisäksi PRO -suojaimien ainutlaatuinen ilmastointikanava vähentää oman äänen kaikuisuutta suojainta käytettäessä.

PRO17 ollessa yksi markkinoiden tasaisimmin ääntä vaimentavista suojaimista, se on erinomainen valinta, kun vaaditaan suojaimilta parasta mahdollista äänenlaatua. PRO17 on hyvä valinta vahvistettua musiikkia esittäville muusikoille, sillä suojain viisinkertaistaa turvallisen melussa vietettävän ajan. Suojain myös säilyttää musiikin sävyt ja selkeyden, joten suojaimien kanssa voi nauttia musiikista kuten ennenkin, vain äänenvoimakkuuden muuttuessa hiljaisemmalle, turvallisemmalle tasolle.

ACS Pro 17 kuulosuojaimet

ACS PRO20 vaimentaa korkeita taajuuksia

PRO20 -suojain on suunniteltu erityisesti meluisiin tilanteisiin, joissa esiintyy paljon korkeita taajuuksia. Musisoinnin saralla PRO20 soveltuu erinomaisesti rumpaleille tarjoten varsinkin korkeilla taajuuksilla suurempaa vaimennusta esim. symbaalien tuottamaa ääntä vastaan.

Moottoriurheilussa PRO20 tarjoaa tehokasta suojausta esim. ilmavirrasta, moottorista ja tiestä aiheutuvaa melua vastaan mahdollistaen kuitenkin tilanteiden helpon havainnoinnin ja vaivattoman kommunikoinnin paikoillaan oltaessa. PRO20 on suunniteltu teolliseen käyttöön ja moottoriurheiluun. Suojain on täysin vedenkestävä, joten vaimennus pysyy ennallaan, vaikka suojain kastuisikin esimerkiksi työskenneltäessä kosteissa oloissa.

ACS Pro 20 kuulosuojaimet

ACS PRO26 erittäin meluisiin tilanteisiin

PRO26 -suojain on suunniteltu varsinkin erittäin meluisiin tilanteisiin. PRO26 tarjoaa tasaisen vaimennuksen 4 kHz saakka ja sen jälkeen leikkaa reilusti korkeita taajuuksia pois, mahdollistaen kuitenkin tilanteiden helpon havainnoinnin ja vaivattoman kommunikoinnin, ja se onkin PRO -sarjan paras vaihtoehto kovan melun suhteen vaativiin tilanteisiin. Suojain on myös täysin vedenkestävä, joten vaimennus pysyy ennallaan, vaikka suojain kastuisikin, esimerkiksi työskenneltäessä kosteissa oloissa, ja sen myötä PRO26 -suojaimia voidaan hyödyntää myös teollisuustyössä.

ACS Pro 26 kuulosuojaimet

ACS PRO27 teollisuudessa työskenteleville

PRO27 -suojain on suunniteltu erityisesti erittäin meluisiin tilanteisiin. PRO27 -suojain tarjoaa tasaisen yli 23dB vaimennuksen matalille taajuuksille ja keskitaajuuksille aina 4 kHz saakka. Sen jälkeen suojain leikkaa reilusti yli 35 dB:tä korkeita taajuuksia pois, mahdollistaen kuitenkin tilanteiden helpon havainnoinnin ja vaivattoman kommunikoinnin, ja se onkin PRO -sarjan paras vaihtoehto vaativiin tilanteisiin teollisuudessa työskenteleville henkilöille. Suojain on myös täysin vedenkestävä, joten vaimennus pysyy ennallaan, vaikka suojain kastuisikin, esimerkiksi työskenneltäessä kosteissa oloissa, ja sen myötä PRO27 -suojaimia voidaan hyödyntää myös teollisuustyössä.

HUOM! PRO27 -filtterit ja korvasovitteet eivät ole vaihdettavissa muiden PRO -sarjan filtterien ja sovitteiden kesken erilaisen äänikanavan muotoilun vuoksi.

ACS Pro 27 kuulosuojaimet

ACS PRO Impulse suunniteltu ampumista varten

ACS PRO -sarjan viimeisin lisäys on ampumista varten suunniteltu PRO Impulse. Sen vaimennusfiltteri on kehitelty vaimentamaan äkillisiä kovia ja korkeita ääniä. Filtteri vaimentaa jatkuvasti keskimäärin 15 dB, mutta äänipiikin sattuessa vaimennus nousee jopa 33 desibeliin. Suojaimet soveltuvat myös käytettäväksi lisävaimennukseksi kuppisuojainten kanssa. PRO Impulse valmistetaan tiiviiksi ja täydellisesti istuvaksi miellyttävän tuntuisesta pehmeästä silikonista. Pienikokoisten vaimennusfiltteriensä ansiosta suojaimet ovat mahdollisimman huomaamattomat, jolloin niiden käyttö kuulokkeiden tai kuppisuojainten alla on mahdollista.

PRO Impulse sopii esimerkiksi armeijan ja rakennustyöläisten käyttötarpeisiin, sillä se suojaa laukausten sekä tykistön ja naulapyssyn sekä niittauskoneen tuottamilta ääniltä. Vaimennusfiltterin ilmastoinnin ansiosta suojainten käyttäjällä säilyy ympäristön havainnointikyky sekä suuntakuulo, jotka ovat tarpeen metsästyksessä sekä taistelutilanteissa. Vastoin kilpailijoiden vastaavia tuotteita, ACS PRO Impulsen vaimennusfiltterin ilmastointi vähentää okkluusiota sekä korvan ärtymistä. Ilmastointi maksimoi käyttömukavuutta, samalla vähentäen osaltaan korvan tulehduksia ja infektioita. PRO Impulse -filtteri on myös valmistettu kestämään vaativia olosuhteita, kuten kosteutta, kuumaa sekä kylmää ilmaa ja jopa hiekkamyrskyjä. Filtteri on täysin vedenkestävä, joten sitä voi huoletta pestä jopa normaaleilla pesuaineilla. Tätä suojainta voi käyttää alle 100 desibelin melussa rajattomasti.

ACS Pro Impulse kuulosuojaimet

ACS Pro kuulosuojain on räätälöity juuri sinulle

PRO -kuulosuojaimet valmistetaan yksilöllisesti pehmeästä silikonista asiakkaan korvakäytävästä otetun mallin mukaan, jolloin suojaimien istuvuus ja käyttömukavuus ovat huippuluokkaa. Tämän ansiosta suojaimia voi käyttää tuntikausia ilman väsymystä tai epämiellyttävää tunnetta korvissa. Toimitus sisältää: yksilölliset ACS PRO -kuulosuojaimet, pehmeän säilytyspussin, huolto- ja käyttöohjeet, puhdistustyökalun ja voiteen.

Vaihtoehdot

  • Väri: Värit (katso värikartta kuvasta)
  • Laserprinttaus: Max. 10 merkkiä
  • Narut
  • Kahvat

Hinta 249 €

You don't have permission to register